U trenutku

Ručni radovi, dekupaž, preslikavanje slika na drvo, ukrasi za dom

Novogodišnje teglice

Vrijeme je praznika i poklona.

Obično smo u nedoumici šta pokloniti voljenoj osobi, prijatelju ili rodbini.  Tragajući za inspracijom šta napraviti za novogodišnje praznike, a da je u isto vrijeme zanimljivo, slatko i povoljno, naišla sam na očaravauće snješko bijelić teglice.

Naravno, neicrpan izvor ideja i inspiracije je site Pinterest koji je postao moje štivo za laku noć:)

Zašto baš Pinterest. Ukoliko već neko nije koristio ovaj site, savjetujem da krene i da se registruje jer tu nisu samo ručni radovi u pitanju. Sve što možete da zamislite da ljudsko biće može da napravi, od slika, jela, umetničkih djela do web design i td.

Budući da volim prirodne materijale, kao što su dvo i staklo, staklene teglice i njihova ponovna upotreba za unikatne poklone zvuči kao sjajna ideja. U početku sam napravila par teglica namjenjene za papirne maramice i zaista su ispale sjajno. Međutim, kolegica mi je dala još bolju ideju i moje teglice su se pretvorile u kasicu prasicu koja je na moju radost oduševila mnoge mališanje.

Način izrade je veoma jednostavan i zahtjeva samo spremnost na igru i zabavu. Sve što je potrebno je čista oprana teglica sa poklopcem, boja za staklo, marker, crna farba i ukrasna trakica.

Mi koji se bavimo ručnim radovima uvjek imamo spremne makaze, kistove i naravno skalpel.

Sve možete pratiti i na mojoj Facebook stranici Utrenutku.

U nastavku su samo neke zanimljive fotografije teglica koje su našle neki svoj drugi dom.

Categories: Ručni radovi, Teglice

14 replies

  1. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a group of volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche. Your blog provided us useful information to work on. You have done a wonderful job!

  2. Everything is very open with a precise explanation of the challenges. It was definitely informative. Your site is very helpful. Thanks for sharing!| а

  3. Hello! I’m at work surfing around your blog from my new iphone 4! Just wanted to say I love reading through your blog and look forward to all your posts! Keep up the superb work!

  4. Pretty! This has been an incredibly wonderful post. Many thanks for supplying this info.

  5. Hvala! Zbilja to sve mogu i sam?

  6. Zbilja je lijepo imati nekoga tko je voljan podijeliti svoje znanje s drugima!

  7. Mislim da je sjajno što dajete tako važne informacije. Zaista mi je pomoglo da razumijem temu!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial