U trenutku

Ručni radovi, dekupaž, preslikavanje slika na drvo, ukrasi za dom

2020

Vrijeme izolacije

Vrijeme izolacije je  vrijeme i  inspiracije.

U trenucima kada  je cijeli svijet savladao  Covid-19,  ja sam našla  način da savladam njega. Boraveći u kući, radeći od  kuće i  bolovanje od kuće na sve je ostavilo  gorak ukus u ustima jer su se dani  i  mjeseci stopili u jednu teško opisivu masu. Jednolična masa vremena je iza nas, vrijeme za koje niko nije siguran kako  je proletilo, u šta prošlo  i utrošeno.

Za to  vrijeme, slušajući  užasne vijesti odlučila sam malo da se razonodim. Dugo nisam imala vremena da se posvetim ručnom radu, tj nisam ni sigurna u šta sam vrijeme i  potrošila. Shvatila sam da ručni rad ne uveseljava i umiruje samo  mene, već i druge jer zajedničkim stvaranjem kao da oživimo  ponovo. 

U ovo doba Korone:) primjetila sam da se dosta ljudi  zainteresovalo za stvaranje i za kreativnost. Hvala svima na podršci i  na upitima. Hvala svima što  prate moj rad i  uvjek ću rado odgovarati na postavljana pitanja.

Nešto što vas je najviše zainteresovalo je moje preslikavanje slika  na drvo, i  nadam se da su  svi moji savjeti urodili plodom.

Svako ko čita moj  blog primjetiće  totalnu drugu tehniku koju sam pokušala,  donekle uspjela  i  oduševila  me. Prije svega što je jako zabavna,  krajnje kreativna i drugačija. Dezena ima u neograničenom broju, ali svaki može imati i lični pečat bez šablona. Tehnika se zove Mandala dot

Slike koje vidite na linku će vas jednostavno  ostaviti bez daha i otvoriti neke  nove  vidike stvaranja. Alat sam još davno kupila preko eBay koji je stajao  i  čekao  svoje vrijeme. Kamenčiće za maminu baštu sam davno napravila, dok podmetači za rakijske čašičice su bile izazov, prvenstveno što sam ih sama pravila i oblikovala od smejse za modelovanje, nalik na smjesu za beton.

Flaša i tegla, ukrasne saksije su odrađene decupague tehnikom, tehnikom kojom sam ovladala  i koja nosi neki moj drugačiji duh.

I dalje mi  pišite i ostajte zdravo.

U nastavu je par slika radova  koje sam završila u ovih par mjeseci. 

Categories: Ručni radovi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Social Share Buttons and Icons powered by Ultimatelysocial